Slowjuicers

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Slowjuicers

De beste slowjuicers bij Voordeeldrogisterij

Wil je een lekker ‘levend’ sapje? Dat kan met een slowjuicer! Maar wat is een slowjuicer? Dat leggen we je uit! Doordat het sap op een langzame snelheid wordt geperst en van het pulp word gescheiden, blijven de meeste smaak, vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Niet alleen fruit, maar ook spinazie, munt, sla en andere bladgroenten en kruiden zijn te persen met een slowjuicer. Bij voordeeldrogisterij kun je een slow juicer kopen

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer wordt steeds populairder, maar wat is een slowjuicer? Een slowjuicer perst het sap langzaam uit fruit en groente. Een slowjuicer doet het anders dan een sapcentrifuge, een sapcentrifuge vermaalt de groente en het fruit en slingert het sap eruit. Slowjuicers geven hierdoor meer en beter sap dan sapcentrifuges.

Hoe gaat een slowjuicer te werk?

Een slowjuicer past persende en malende handelingen toe op de groenten en het fruit, daardoor blijven voedingstoffen en de enzymen beter behouden. Het resultaat is dan ‘levend sap’; groente- of vruchtensap dat vol zit met voedingstoffen en enzymen. De hoge opbrengst betekent niet alleen meer sap dan met een sapcentrifuge, maar ook het behoud van meer voedingstoffen en enzymen.

Wat kan een slowjuicer persen?

Een slowjuiver kan zowel zachte als harde groente- en fruitsoorten persen, en scheidt het pulp helemaal van het sap. Zo maak je dus makkelijk een gezond wortel- of komkommersapje. Een slowjuicer is ook veel efficiënter dan een sapcentrifuge, ook is het apparaat economisch in het gebruik en heeft het een minimale hoeveelheid afval. Bij een slow juicer heb je minder groenten en fruit nodig om een glas sap te verkrijgen. Ook verbruikt het apparaat minder energie.

Wat is het verschil tussen een slow juicer en sapcentrifuge?

Een belangrijk verschil is dat een sapcentrifuge gebruik maakt van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait. Doordat het zo snel gaat, mengt er zuurstof in het sap, hierdoor begint dat al binnen enkele minuten te oxideren. Dat proces is te herkennen aam de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap.
Naast dat het zo snel draait, komt er veel hitte vrij. Vitamines, antioxidanten en vooral enzymen zijn gevoelig voor temperatuur. Doordat ze gevoelig zijn voor temperatuur gaan deze verloren in een sapcentrifuge. Een slowjuicer heeft deze nadelen niet, omdat een slowjuicer perst op lage snelheid.
Met een slowjuicer heb je ook minder groenten en fruit nodig om een glas vol met sap te krijgen. En als je jouw sapje maakt met een slow juicer zitten er meer vitaminen en enzymen in het sap dan dat je jouw sap maakt met een sapcentrifuge.

Wat kun je nog meer maken met een slow juicer?

Er is veel mogelijk om te maken dan alleen maar een sapje van groenten en fruit. Het is zelfs mogelijk om pasta te maken, kruiden en noten te malen en babyvoeding te pureren. Niet alle slow juicers hebben de mogelijkheid om pasta te maken. Horizontale slow juicers hebben de optie voor het maken van pasta. Er kan pastadeeg in de machine worden gestopt, maar het is ook mogelijk om gezonde en lekkere pasta te maken van groenten, courgette bijvoorbeeld. De groenten gaan dan in grove stukken in de machine en komen er als spaghettislierten van de groentesoort uit.